شما یک استفاده کننده از ساختمان هستید؟ چه معیارهایی را به عنوان یک کاربر در انتخاب خانه در نظر دارید؟ چه نکاتی را در نگهداری ساختمان باید انجام دهید تا سرمایه شما مستهلک نشود؟
آیا شما دنبال اجاره ساختمان می گردید؟ چه نکاتی را در انتخاب محل سکونت یا کسب و کار خوددر نظر دارید؟
شما خرید یک واحد مسکونی ویلایی، آپارتمانی یا تجاری را در سر دارید؟ یک واحد مسکونی مناسب چه شرایطی دارد؟
شما تصمیم به ساخت یک ساختمان را برای استفاده شخصی یا سرمایه گذاری گرفته اید؟ به عنوان کارفرما، چه مسایلی را باید در ساخت در نظر داشته باشید تا به یک پروژه شاخص تبدیل شود؟ مسایل مربوط به ساختمان را چگونه از مهندسین طراح، ناظر یا مجری بخواهید؟
مهندسین ساختمان و مجریان ساختمانها را با چه کیفیتی باید تحویل دهند؟
در دوران بهره برداری چه تمهیداتی باید پیش بینی کرد؟
ما از یک ساختمان مسکونی، تجاری یا اداری انتظاراتی را در ذهن داریم که باید در آن پیش بینی شده باشد.
مسلما بزرگی خانه خوب است ولی به نسبت عوامل دیگر اهمیت کمی دارد. برای هر سطح از شرایط اقتصادی انتظارات زیر طبیعی و مهم است:
استحکام در برابر عوامل طبیعی مانند
وزن خودش و وسایل و افراد
زلزله
باد
باران
حرکت زمین
ایمنی در هنگام آتش سوزی
ایمنی افراد در مقابل کار تاسیسات و تجهیزات ساختمانی
احساس راحتی هنگام استفاده از یک ساختمان که در شرایط هوای پاکیزه، دما و رطوبت مناسب، نور کافی، سر و صدای کم و بوی مطبوع ایجاد می شود.
چشم نواز بودن محیط اطراف ما در داخل و خارج خانه تاثیر بسزایی در زندگی ما دارد. بخشی از این چشم نوازی به طراحی شکل، رنگ و چیدمان اتاقها و فضاها مربوط می شود و بخش دیگر به انتخاب رنگ و چیدمان مبلمان و وسایل داخل خانه بر می گردد.
مصرف انرژی کمتر در ساخت، استفاده و نگهداری از ساختمان و رعایت مسایل زیست محیطی یک ویژگی مهم در عصر جدید است.
خصوصیت دوام، حفظ ویژگی های ایمنی، آسایش، زیبایی و زیست محیطی برای یک زمان مشخص است. زمان مذکور طول عمر ساختمان نامیده می شود. هرچه طول عمر بیشتر باشد هزینه های اجتماعی و ملی بیشتر حفظ خواهد شد.
در سامانه خانه ایده آل شما تلاش می شود اطلاعات مورد نیاز کارفرمایان، کاربران و مجریان جزء ( غیر مهندسین) از مقررات ملی ساختمان را به بیان ساده ارائه دهد. امید است با ترویج مقررات و ضوابط صحیح ساخت و ساز شاهد یک مطالبه اجتماعی در ساخت ساختمانهای ایده آل باشیم.
طراحان این سامانه جمعی از اساتید دانشگاهی و مهندسین حرفه ای سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند و سعی دارند مطالب را مستند به مقررات پذیرفته شده داخلی و بین المللی ارائه کنند. آشکار است مطالب سامانه خالی از نقص نیست. از این رو، از عموم بازدید کنندگان بویژه متخصصین و صاحب نظران امید یاری دارند.